Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Fina fisken

Publicerad 2010-07-29 16:28:42 i Fisk och skaldjur

Igår tillagade vi en öring som Mathias fångat. Det kändes väldigt lyxigt att äta egen-fiskad fisk och väldigt gott blev det också! Först kände vi oss lite överväldigade av den stora fisken och visste inte riktigt vad vi skulle göra med den, men vi bestämde oss för att göra det enkelt och bara fylla och grilla den. Vi tog ur fisken och fyllde den med smör, timjan, citron, salt och citronpeppar. Sedan lindade vi in den i folie och lade den på grillen.



Den fina öringen är fångad i Stora Blåsjön som ligger i norra jämtland.



Vi hade färskpotatissallad som tillbehör...



 ...och fetaostfyllda spetspaprikor som är en ny favorit.



En liten ostbricka som vi knaprade på medan vi väntade på fisken.



Hugg in! Fisken blev väldigt saftig och smakade riktigt gott. Sen var det också känslan av att äta något som man fångat själv som var kul!

Recept på de grillade paprikorna kommer inom kort!

Kommentarer

Postat av: emelie

Publicerad 2010-07-29 21:09:46

Vad fin fisken ser ut, Mathias får fiska mer!

Postat av: Wanda

Publicerad 2010-07-29 22:12:13

Nudlarna såg ju mycket goda ut, och allt annat på tallriken! :) Spetspaprikorna känner jag igen, är DN-söndag möjligtvis inspirationen bakom? :P



Jag vet minsann ett tillfälle där din jordnötssås i tidigare inlägg kan komma till rätta- if you know what I mean...

Postat av: Ulf & Marie

Publicerad 2010-07-29 22:13:36

Ingen dålig middag det där, helgrillad stor öring från Stora blåsjön. En mycket fin blogg/hemsida med riktigt fint tillagade rätter.

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-07-30 12:53:55

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-07-30 12:55:20

Wanda: Inspirationen kommer faktiskt från Elle Mat och Vin men jag hade en annan röra i... Men det kanske är trendigt med fyllda spetspaprikor nu:)

Postat av: Patrick (Ulfs kusin)

Publicerad 2010-08-04 13:53:21

Mycket fin fisk! Mathias gjorde ett fint jobb med att ta upp den... Själv har jag och hustrun inte lyckets ta en sådan stor fisk i Blåsjön ännu. Nästa gång han kommer hem med en Blåsjöfisk i den kalibern så tycker jag att ni ska pröva att först filéa den och sedan grava den. När fisken är gravad så skär relativt tjocka skivor (inte typ färdiggravad skivad lax, utan ca 2 cm tjocka skivor) hetta upp en stekpanna med riktigt smör och lite smakneutral olja (för att inte smöret ska brännas) Bryn fisken snabbt så att den får en stekyta men ändå är röd inuti (den är ju redan gravad) Servera med dillstuvad potatis, citron och haricot verts. Att dricka till: Kolsyrat vatten i någon form, eller ett mycket lätt vitt vin (typ Chill out, Cabernet Sauvignon)



En självklarhet... Glöm inte att fisken måste ha varit fryst i minst 24 timmar före gravning!



Mvh Patrick Sundelin, Sollefteå (Stora Blåsjön)

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-08-04 21:11:35

Tack för tipset! Vi får prova det nästa gång! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela