Mitt lilla kök

mat att må bra av!

14:e December

Publicerad 2011-12-14 11:26:17 i Potatis och rotfrukter



En riktigt krämig och god janssons frestelse, och parmesanosten ger den det där lilla extra! :)

Janssons frestelse med parmesanost:

6 stora potatisar
1 stor gul lök
1 burk anjovis (125 gram)
salt och peppar
5 dl mellan-eller vispgrädde
3 msk ströbröd
2 dl riven parmesanost

Skala potatatisen och skär i centimetertjocka strimlor. Grovhacka anjovisen och blanda spadet med grädden. Skiva löken och stek mjuk i en stekpanna. Varva potatis, anjovis och lök i en ugnsform. Salta och peppra litegrann mellan varje lager. Häll över grädde och anjovisspadsblandningen. Strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter, 200 grader. Strö över parmesanosten efter ungefär halva tiden.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela