Mitt lilla kök

mat att må bra av!

6:e December

Publicerad 2011-12-06 10:05:25 i Jul



Den här fikonmarmeladen gjorde jag till förra julen och den blev väldigt uppskattad!

Leila Lindholms originalrecept innehåller även chilli, och det hittar du här!

Leilas fikonmarmelad:

1 liter färska fikon (tärnade)
2 ½ dl strösocker
1 färsk vaniljstång
2 msk vatten

Tvätta och tärna fikon med skal. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg fikon, vaniljstång med frön, strösocker och vatten i en kastrull. Låt puttra i cirka 30 minuter. Låt marmeladen svalna något och häll sedan upp den i en desinficerad glaskonservburk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela