Rosastekt ankbröst med salladsskott och honungsdressing
Receptet kommer från Monika Ahlbergs bok "Monikas bästa menyer - för våren". Ni kan också hitta receptet här.
Rosastekt ankbröst med salladsskott och honungsdressing:
300 300 g ankbröst
2 2 ask askar salladsskott (à 50 g)
Dressing:
0.5 0.5 dl sesamfrön, gärna i olika färger
2 2 msk dijonsenap
2 2 msk flytande honung
1.5 1.5 dl olivolja
1.5 1.5 msk vatten
Salt och svartpeppar
Skär några snitt i skinnsidan av ankbröstet med en vass kniv. Hetta upp en grillpanna. Grilla bröstet i 2–3 minuter på varje sida, börja med skinnsidan nedåt. Lägg över det i en ugnsfast form och efterstek i 200° varm ugn i 10–12 minuter eller tills det fått gyllene färg och är vackert rosa inuti. Svep in bröstet i folie att vila. Rosta sesamfröna till dressingen i en torr panna på inte alltför hög värme. Häll upp på ett fat och låt svalna. Vispa ihop senap och honung. Tillsätt oljan lite i taget och fortsätt vispa. Späd med vatten. Tillsätt sesamfröna och smaka av med salt och peppar. Arrangera salladsskotten på ett stort eller flera små fat. Skär ankbröstet i tunna skivor och lägg dem ovanpå. Skeda över dressingen. Servera med ett gott bröd.