Tapasräkor
En riktig förrättsfavorit är dessa tapasräkor!
Tapasräkor:
4 pers
1 kg räkor med skal, skalade
6 msk olivolja
125 g smör, rumsvarmt
2-3 vitlöksklyftor
1/2 röd chili, finhackad
1/2 tsk salt
1 tsk tomatpuré
3 msk hackad färsk basilika
5 msk pressad citronsaft
Fördela olivoljan i botten av fyra portionsformar. Lägg i de skalade räkorna. Mosa smöret tillsammans med vitlök, chili, salt, tomatpuré och basilika. Klicka ut smöret över räkorna och pressa till sist över citronsaften. Gratinera i ugnen, 200 grader, ca 7-10 minuter eller tills smöret har smält och räkorna blivit varma (inte för länge för då kan räkorna bli sega). Servera med ett gott bröd att doppa! Mmm...
Ska drömma om de här fantastiska räkorna nu när jag går och lagar till kvällens middag, det blir havregrynsgröt...