Hembakade hamburgerbröd
Goda hamburgerbröd som är jättelätta att slänga ihop till sommarens grillkvällar!!
Hamburgerbröd:
ca 15 st
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 tsk socker
ca 13 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg + sesamfrön
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt smör, salt, socker och mjölet. Arbeta degen tills den känns smidig. Jäs under bakduk i 45 min. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 16 delar. Forma den till runda bullar och platta ut dem lite. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 min. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.