Risotto Milanese
Plockmat är bland det godaste som finns, och med en god risotto till så kan det inte bli annat än succé!!
Så här såg vår torsdagsmiddag ut: Risotto Milanese med blandade charkuterier, tomat och mozzarellasallad, vitlöksbröd och basilikaolja. Jättegott och klart på bara 20 minuter!
Risotto Milanese:
Som tillbehör för 4 pers
1/2 dl olivolja
4 schalottenlökar
2 dl arborioris
salt och peppar
2,5 dl vitt vin
6-7 dl varm kycklingbuljong
1 kuvert saffran
2 dl riven parmesanost
Hacka löken och stek den mjuk i olivoljan på svag värme. Häll i riset och låt det steka med några minuter. Salta och peppra. Häll sedan i vinet och låt det hela puttra några minuter på svag värme tills nästan all vätska har kokat bort. Häll i buljongen lite i taget och rör om ibland. Häll mot slutet i saffranen. När risotton är klar (tar ca 20 minuter tills riset är mjukt men med en liten kärna) rör då i parmesanosten. Severa på en gång!