Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Kanelbullens dag

Publicerad 2011-10-02 23:00:04 i I säsong



Ni glömmer väl inte bort att det är Kanelbullens dag på tisdag?!! Mina bullar ligger redan i frysen och väntar. Detta är det i särklass bästa kanelbullsreceptet så prova det så kommer ni inte bli besvikna! :)

Godaste kanelbullarna:

50 g jäst (för söta degar)
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1-2 tsk kardemumma
150 g smör
ca 1,4 l vetemjöl

Fyllning:
250 g smör (rumsvarmt)
1 3/4 dl strösocker
4 msk kanel

ägg till pensling
pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och häll sedan över jästen och rör tills jästen löst sig. Häll i socker, kardemumma och smöret i bitar. Häll i mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Delar degen i två delar och kavla till rektanglar. Bred på fyllningen. Rulla ihop och skär vanliga bullar eller gör snurror (beskrivning redan). Låt jäsa på plåtar under bakduk i ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 5-10 minuter. Låt svalna på galler.

Att göra snurror:

Efter du har kavlat ut degen till rektanglar och lagt på fyllningen, vik ihop degen (dubbel) från långsidan och skär ca 2 cm långa remsor. Dela varje remsa på mitten nästan ända upp till viket (delarna ska fortfarande sitta fast i varandra) så det blir två långa ben och tvinna dem. Knyt ett varv och stoppa in änden i hålet. Lägg ut på bakplåtspapper och låt sedan jäsa enligt receptet ovan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela