Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Dagens middagstips

Publicerad 2011-09-24 23:07:05 i Sallad



Den här tonfisksalladen är såå god!

Tonfisksallad de luxe:

2 port

4 dl blandad sallad
1/3 gurka
8 små plommontomater
1 röd spetspaprika
1/2 liten rödlök
1 dl kokt matvete
4 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
1 burk tonfisk
2 kokta ägg

Skär gurka, tomater och spetspaprika i bitar. Hacka rödlöken. Blanda gurkan, tomaterna, paprikan och löken i en skål tillsammans med salladen och matveten. Salta och peppra. Ringla över olivolja och balsamvinäger och blanda. Fördela grönsakerna på två tallrikar. Toppa med tonfisk och kokt ägg i halvor. Servera med bröd och fetaostkräm.

Fetaostkräm:

1 paket fetaost
1 1/2 dl grekisk yoghurt 10%
2 msk olivolja
salt och peppar

Mosa fetaosten. Blanda ihop med yoghurt och olivolja. Salta och peppra.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela