Dagens middagstips
Den här tonfisksalladen är såå god!
Tonfisksallad de luxe:
2 port
4 dl blandad sallad
1/3 gurka
8 små plommontomater
1 röd spetspaprika
1/2 liten rödlök
1 dl kokt matvete
4 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
1 burk tonfisk
2 kokta ägg
Skär gurka, tomater och spetspaprika i bitar. Hacka rödlöken. Blanda gurkan, tomaterna, paprikan och löken i en skål tillsammans med salladen och matveten. Salta och peppra. Ringla över olivolja och balsamvinäger och blanda. Fördela grönsakerna på två tallrikar. Toppa med tonfisk och kokt ägg i halvor. Servera med bröd och fetaostkräm.
Fetaostkräm:
1 paket fetaost
1 1/2 dl grekisk yoghurt 10%
2 msk olivolja
salt och peppar
Mosa fetaosten. Blanda ihop med yoghurt och olivolja. Salta och peppra.