Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Penne all´arrabiata

Publicerad 2012-03-03 12:37:33 i Pasta



En klassisk Italiensk pastasås där namnet betyder "arga fjädrar".

Receptet kommer från Paulo Roberto!

Penne all´arrabiata:

1 dl olivolja
3 st små vitlöksklyftor, hela
2 st små torkade chili, hela
400 g krossade tomater

1 burk sardeller, liten (ca 10 st)
100 g smör, rumsvarmt
500 g penne pasta
salt
3 msk finhackad persilja

Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt dem långsamt brynas under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den och chilin upp och kastas.
Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite om det behövs. Låt tomatsåsen puttra under lock i 20 minuter. Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret. Koka pastan »al dente« i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås och ställ kastrullen på den avsvalnande kokplattan. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl. Strö över persilja och servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela