Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Kräftrisotto

Publicerad 2013-02-25 20:34:00 i Fisk och skaldjur

 
Kräftrisotto:
 
4 port
 
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 dl arborioris
3 dl vitt vin
ca 5-6 dl buljong - från ex. kyckling eller grönsaksfond
2 dl parmesanost, riven
 
Kräftstjärtar i lake
Ruccola
Hyvlad parmesanost
 
Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i lite olivolja. Häll i riset och blanda runt. Häll på vinet och dra ner värmen så att det bara småputtrar lite. Värm buljongen i en kastrull. När vinet kokat in, späd med den varma buljongen lite i taget. Rör om då och då. Efter ca 20 minuter borde riset vara färdigkokt. Det ska ha en lite hård eller "al dente" kärna i mitten. Späd eventuellt med mer buljong om det behövs. Rör till sist i den rivna parmesanosten och låt smälta ner så att risotton blir krämig. Lägg upp på tallrikar och toppa med kräftstjärtar, ruccola och hyvlad parmesan!
 

Kommentarer

Postat av: mamma

Publicerad 2013-03-11 09:46:38

Din risotto är oslagbar!!
Lite konstig stavning på överskriften bara hihi
Kraaam

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela