Krämig pasta med lövbiff och ädelost
Gårdagens söndagmiddag blev en gräddig och god pasta! Efter att ha jobbat, firat pappa på fars-dag och storhandlat på City Gross var vi så hungriga så det passade bra att slänga ihop en snabb pasta.
Krämig pasta med lövbiff och ädelost, 4 port:
400 gram pasta (vi hade vit fiberpasta)
ca 6 skivor lövbiff
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 liten tetra mellangrädde
salt och peppar
ädelost efter smak
1 kruka persilja
Koka pastan al dente (med lite tuggmotstånd). Hacka lök och vitlök och stek på medelhög värme i en stekpanna. Skär lövbiffen i strimlor och lägg i pannan. Salta och peppra. När köttet börjar bli genomstekt, häll över grädden. Smula ner en del av ädelosten i såsen (spar lite till dekoration). Hacka persiljan och blanda ner. Blanda till sist ner pastan och rör om. Smula över ädelosten och servera gärna på en varm tallrik!