Fisk med äggsås och pressad potatis
Hej igen! Som uppföljning på det förra inlägget så kände jag att jag måste komma med något recepttips med miljömärkt fisk också.
Det här åt vi igår, bilden är väl inte den roligaste men det är faktiskt godare än det kanske ser ut. Det är miljömärkt (MSC) fryst sejfilé som som är stekt i ugnen med lite salt och vitpeppar på 175 grader i ca 15 minuter, serverat med pressad potatis och en äggsås.
Äggsås:
25 g smör
2 msk vetemjöl
ca 6 dl mjölk
5 hårdkokta ägg, hackade
salt och vitpeppar
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Häll på mjölken i en stråle under vispning så att det inte klumpar sig. Låt koka upp och puttra några minuter på svag värme tills såsen tjocknar. Häll i ägg och krydda med salt och peppar!
En riktig "proteinbomb" som Mathias brukar säga om den här rätten och syftar då på fisken, äggen och mjölken :)