Räktoast och bubbel
Hej på er! Hoppas att ni har en bra helg så här långt. Min helg startade på ett riktigt bra sätt igår med fredagsmys och god mat. När Mathias kom hem efter sin tenta så firade vi med en liten fördrink och tilltugg i form av salami, vindruvor och en fantastiskt god manchego ost.
Senare kalasade vi på räktoast med hemgjord majonnäs. Godast blir det med handskalade räkor och att rosta brödet i smör i en stekpanna först.
Majonnäs:
2 äggulor
3-4 dl matolja (beror på hur tjock man vill att majonnäsen ska vara)
salt och svartpeppar
lite dijonsenap
Vispa upp äggulorna med en elvisp. Häll i salt, peppar och dijonsenap. Häll i oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar med elvispen (för att det inte ska skära sig).
Tips! Låt äggen vara rumstempererade precis som oljan så minskar risken för att det ska skära sig!