Älgwallenbergare med mos och lingon
Ikväll blev det klassisk husmanskost till middag! Det blev väldigt lyckat och gott så det här receptet kan jag verkligen rekommendera!
Älgfärsen hade vi fått av en släkting till Mathias och den var jättegod, men det går naturligtvis att byta ut mot annan färs också.
Älgwallenbergare:
400 g älgfärs
4 äggulor
2 dl mellangrädde
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
ströbröd
smör att steka i
Blanda först färsen med saltet som binder vätskan. Blanda sedan ner äggulor, grädde och peppar. Blanda väl. Forma till runda biffar och rulla dem sedan i ströbröd. Stek biffarna i smör ett par minuter på varje sida och lägg över i en ugnsform. Grädda i ca 10 minuter (lite beroende på storleken på biffarna) i 175 grader.
Annars så har vi lekt lyxfällan här hemma idag och lagt ut en massa saker vi inte behöver på blocket. Hoppas på att dryga ut kassan lite inför sommaren. Riktigt roligt var det och nu hoppas vi bara på att det är någon som vill köpa!
Brukar ni lägga ut saker på blocket eller liknande?
Ha en fortsatt trevlig kväll!!