Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Dagens lunch

Publicerad 2012-09-27 14:50:47 i Hälsa

 
Fullkornscouscous med soltorkade tomater, vanliga tomater, ruccola, spenat och majskolv - Gott!

Citron och timjanmarinerad kycklingfilé

Publicerad 2012-09-25 12:30:00 i Kyckling

 
Bilden har ni sett förut men jag har varit lite seg på att lägga upp receptet - men här kommer det!
 
Citron och timjanmarinerad kycklingfilé:

4 kycklingfiléer 2 citroner (saft+skal)

1 kruka timjan (hackad)

1 dl japansk soja

salt och peppar

olivolja till stekning


Lägg kycklingfiléerna i en skål och blanda ner citron, soja, timjan, salt och peppar. Stek kycklingen i några minuter på varje sida tills den är genomstekt (jag stekte dem i en grillpanna). Stora kycklingfiléer kan med fördel delas på längden i två delar så blir de klara snabbare och kan suga åt sig mer av marinaden!

Servera gärna med klyftpotatis och rödbetor med fetaostkräm, balsamico och rostade solroskärnor som på bilden!

Västerbottenpajen

Publicerad 2012-09-24 20:00:57 i Paj

 
Västerbottenpaj:
 
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
 
ca 500 g riven västerbottenost
3 ägg
3 dl vispgrädde
svartpeppar
 
Nyp ihop mjöl, smör och vatten till en pajdeg. Tryck ut i en pajform och förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen, 175 grader. Fyll skalet med västerbottenosten. Vispa ihop ägg, grädde och svartpeppar och häll över osten. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt gärna pajen vila en stund innan servering
 

Hallonsnaps

Publicerad 2012-09-24 19:50:45 i Drinkar

 
Det är plättlätt att göra sin egen snaps och den här som är smaksatt med hallon är en favorit!
 
Hallonsnaps:
 
70 cl naturell vodka
2-3 dl färska hallon
 
Lägg hallonen i en behållare och täck med vodkan. Låt stå i rumstemperatur i två dygn. Mosa hallonen med en gaffel efter halva tiden. Sila sedan av hallonen och häll över i en väl rengjord glasflaska. Förvara snapsen i kylskåp!
 

Falukorv i ugn med mozzarella och tomatsallad med edamamebönor

Publicerad 2012-09-10 07:00:00 i Korv

 
 
Ett gott måndags-middagstips! :)
 
Falukorv i ugn med mozzarella och tomatsallad med edamamebönor:
 
4 port
 
1 falukorvsring
1 boll mozzarella
6 potatisar
1 ask frysta edamamebönor (t.ex. garant)
1/2 rödlök
1 ask små tomater
salt och peppar
 
Skär snitt i falukorven och krydda den med lite salt och peppar. Lägg i en ugnsform. Skär potatisen i klyftor och lägg bredvid falukorven. Grädda i ugnen i 20-25 minuter, 200 grader. Koka under tiden upp vatten och edamamebönor i en kastrull. När det börjar koka är bönorna klara. Hacka rödlöken och skiva tomaterna och blanda med bönorna i en skål. Skiva mozzarellan tunnt. Lägg en skiva i varje snitt på falukorven och grädda ytterligare ca 5 minuter. Häll tomat och bönsalladen i mitten av falukorven och servera!

Hummus

Publicerad 2012-09-09 10:34:00 i Såser

 
Jag älskar hummus! Det är gott som dipp, tillbehör till mat och som brödpålägg. Superenkelt och snabbt att göra om man använder färdigkokta kikärtor.
 
Hummus:
 
400 g kokta kikärtor (1 burk)
1 stor vitlöksklyfta eller 2 små
2 msk tahinipasta (sesampasta)
1 msk pressad citron
1/2 dl olivolja
2 msk vatten
 
salt
 
Häll av kikärtorna och skölj dem. Mixa först vitlöken i en mixer. Lägg sedan i övriga ingredienser och mixa till en slät röra. Späd eventuellt med mer olivolja eller vatten om röran blir för tjock. Smaka av med salt!

T.G.I.F

Publicerad 2012-09-07 20:45:00 i Inspiration

 
Thank god it´s friday! :) Fredagsmys med riktigt goood mat! Färska rödbetor med balsamico, rostade solroskärnor och fetaostkräm, Citron- och timjanmarinerad kyckling och klyftpotatis. Till efterrätt blev det hemgjord "blåbärsglass", en ask frysta blåbär som mixas tillsammans med en burk vaniljkesella och förvandlas till en smakrik och krämig fuskglass!
 
Trevlig helg på er! :)

Hallonpannacotta

Publicerad 2012-09-02 20:26:00 i Desserter

 
Hallonpannacotta:
 
4 port
 
4 dl vispgrädde
1 dl gelésocker
2 dl färska hallon
1 vaniljstång
 
Koka upp grädde med gelésocker och en urskrapad vaniljstång. Låt koka ca 30 sekunder. Mosa hallonen med en gaffel och blanda ner i gräddblandningen. Häll upp i fyra glas och kyl minst 1 timme. Servera gärna med några färska hallon.
 

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela