Första dagen på landet
Kalljästa frukostfrallor
De här frallorna åt vi till frukost i morse och de var såå goda! Receptet kommer från min svägerska Emelie och idéen med fröna från Ernsts sommarprogram.
Kalljästa frukostfrallor:
25 g jäst
3 1/2 dl kallt vatten
1 msk mild olja
1/2 tsk salt
ca 9 dl vetemjöl
Frön till topping, ex. solrosfrön, linfrön och sesamfrön
Blanda jäst och vatten tills jästen helt lösts upp. Tillsätt olja, salt och 5 dl mjöl. Blanda väl. Arbeta in resterande mjöl, men spara ca 1/2 dl till utbakningen. Arbeta degen smidig och jäs sedan i 20 min. Forma till 12 bullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ plåten i kylen över natten eller upp till ett dygn. Värm ugnen till 225 grader och grädda bröden i ca 13 min.
Pulled Pork
Det här är perfekt semestermat som klarar sig själv i ugnen och smakar heelt gudomligt!
Pulled Pork:
1 kg fläskkarré
3 dl barbecuesås
2 gula lökar
salt och peppar
Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in fläskkarrén med barbecuesås och lägg i en ugnsform. Klyfta löken och lägg runt köttet. Salta och peppra köttet. Ställ in formen långt ner i ugnen och låt den stå där i 7-8 timmar. Ta sedan ut köttet och riv isär det med två gafflar. Servera det saftiga köttet med pita- eller tortillabröd, grönsaker och guacamole!
Sommar
Jag har inte glömt bort er! Ursäkta för den dåliga uppdateringen den senaste tiden! Livet rullar på i full fart och jag jobbar mycket och har inte haft någon tid eller inspiration till matlagning, men jag ser ljuset i tunneln nu då det bara är två dagar kvar till SEMESTER!
Jag ska bättra mig och jag är så glad att ni fortfarande är många som tittar in här ibland och har tålamod med mig! :)
Kram på er och trevlig sommar!!