Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Kräftrisotto

Publicerad 2013-02-25 20:34:00 i Fisk och skaldjur

 
Kräftrisotto:
 
4 port
 
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 dl arborioris
3 dl vitt vin
ca 5-6 dl buljong - från ex. kyckling eller grönsaksfond
2 dl parmesanost, riven
 
Kräftstjärtar i lake
Ruccola
Hyvlad parmesanost
 
Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i lite olivolja. Häll i riset och blanda runt. Häll på vinet och dra ner värmen så att det bara småputtrar lite. Värm buljongen i en kastrull. När vinet kokat in, späd med den varma buljongen lite i taget. Rör om då och då. Efter ca 20 minuter borde riset vara färdigkokt. Det ska ha en lite hård eller "al dente" kärna i mitten. Späd eventuellt med mer buljong om det behövs. Rör till sist i den rivna parmesanosten och låt smälta ner så att risotton blir krämig. Lägg upp på tallrikar och toppa med kräftstjärtar, ruccola och hyvlad parmesan!
 

Gudomlig risotto!

Publicerad 2013-02-23 12:22:09 i

 
Igår lagade jag och Mathias en så gudomligt god kräftrisotto! Ska försöka återskapa receptet i mitt huvud och återkommer med det till er imorgon - Måste testas! :)
 
Kram på er!

Vad blir det till middag ikväll?

Publicerad 2013-02-19 11:42:56 i Vardag



Det är inte alltid man har inspiration till den där vardagsmaten, hos oss har det blivit mycket fil och mackor den senaste tiden, men nu har jag äntligen tagit tag i middagsplaneringen, gjort veckomatsedel och varit och handlat. Senare i veckan ska vi bland annat äta den här jättegoda lövbffsgratängen - Prova den ni också!

Lövbiffsgratäng:

Gratäng:
ca 400 g lövbiff
3 msk japansk soya
3 msk oxfond med rödvin
1 pressad vitlöksklyfta
150 g färska champinjoner
1 strimlad purjolök
1 hackad röd paprika

Sås:
4 dl grädde
1 msk mjöl till redning
ca 150 g ädelost
svartpeppar
lite salt

Strimla lövbiffen och marinera den i soya, fond och pressad vitlök. Hacka purjo och paprika, och skiva svampen. Fräs sedan på grönsakerna + svampen i en stekpanna och häll sedan över i en ugnsform. Koka upp grädden. Blanda mjölet med en skvätt kall grädde och rör sedan ner i den varma grädden. Låt koka upp. Smula ner osten och krydda med peppar och lite salt (osten är salt i sig). Häll sedan det marinerade köttet över grönsakerna och avsluta med såsen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter, 200 grader. Servera med ris och sallad

Favorit i repris

Publicerad 2013-02-19 11:29:56 i Fisk och skaldjur



Ikväll blir det en favoriträtt till middag - om ni inte har provat det här receptet tidigare så tycker jag verkligen att ni ska göra det!

Laxburgare:

500 g laxfilé
3-4 st salladslökar
3 tsk maizena majsstärkelse
salt och peppar

Hacka salladslöken och dela laxen i mindre bitar. Mixa ihop i matberedare. Strö över maizena, salt och peppar och blanda runt. Forma till burgare och stek på medelhög värme några minuter på varje sida. Servera i pitabröd med syrliga tomater samt mango, gurka och gärna avokado.

Syrliga tomater:

3 mogna kvisttomater
1 citron
1 dl olivolja
salt och peppar
ev. hackad persilja

Skär tomaterna i kuber. Pressa hela citronen över tomaterna, häll över olivoljan, salt och peppar samt eventuellt hackad persilja. Servera till laxburgarna

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela