Ursäkta det långa blogguppehållet!! Det har varit mycket annat som har kommit emellan mig och datorn den senaste tiden men nu ska det bli bättring! :)
Förra veckan gjorde jag den här smörgåstårtan till min vän Emmas jobb. Det var första gången jag gjorde en riktig smörgåstårta men det var väldigt kul och resultatet blev lyckat.
Smörgåstårta med skinka och räkor:
10-12 bitar
Grundröra:
6 dl vispgrädde
4 dl creme fraiche
2 dl majonäs av god kvalitet (gärna Hellmans)
lite salt
Vispa grädden fast, vispa sedan creme fraichen mjuk i en annan skål. Blanda grädden med creme fraichen och majonäsen och salt.
Lager 1:
12 skivor formfranska, kantskurna
5 dl skagenröra
Lager 2:
12 skivor formfranska, kantskurna
6 kokta ägg, hackade + grundröra
Lager 3:
12 skivor formfranska, kantskurna
4 burkar tonfisk i olja + grundröra + 1 dl majonäs +salt och peppar
Topping:
Grundröra över hela tårtan
Krossade ostbågar på sidorna
Dekoration:
Sallad, ost, skinka, gurka, handskalade räkor, kokt ägg, citron, stjärnfrukt, vindruvor.