Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Godmorgon!

Publicerad 2013-01-22 09:35:24 i



Idag njuter jag av min första lediga dag på länge! Började dagen med sovmorgon och en god frukost, finncrisp med avokado, ägg, frukt och kaffe. Hoppas ni får en bra dag! :)

Kyckling med mangoglaze

Publicerad 2013-01-16 23:08:00 i Asiatiskt

 
Kyckling med mangoglaze:
 
4 port
 
4 st kycklingfiléer
salt och peppar
 
1 dl mango chutney
1 msk honung
1 msk soja
1 msk sesamolja
en knivsudd sambal oelek
 
rostade sesamfrön
 
Dela kycklingfiléerna på hälften och krydda med salt och peppar. Stek i lite olja i en stekpanna. Värm ingredienserna till glazen i en kastrull och skeda över kycklingen när den är genomstekt. Strö till sist över några rostade sesamfrön. Servera med ris och soja.

Sallad med varmrökt lax och ägg

Publicerad 2013-01-16 22:58:32 i Hälsa

 
Varmrökt lax + melon + ägg = sant! Smakerna i den här salladen passar så bra ihop! Färdigt på 5 minuter dessutom :)
 
Sallad med varmrökt lax och ägg:
 
2 port
 
1 påse blandade salladsblad
1/4 gurka
1/4 honungsmelon
2 kokta ägg
ca 200 g varmrökt lax
 
Skär gurka och melon i små bitar och blanda med salladsbladen. Lägg upp på tallrik och toppa med lax och ägghalvor. Servera gärna med en vinägrett eller pepparrotssås.
 

Dagens lunch

Publicerad 2013-01-15 13:34:24 i





Firar ledig tisdag med en riktigt god lunch, Laxsallad med varmrökt lax, melon och ägg! :)

Laxfilé med blomkålsmos och haricot verts

Publicerad 2013-01-07 17:33:54 i Fisk och skaldjur

 
En god och hälsosam rätt som är klar på 20 minuter!
 
Laxfilé med blomkålsmos och haricot verts:
 
4 port
 
500 g laxfilé
flingsalt
1 citron
 
1 stort blomkålshuvud
1 msk smör
 
4 nävar haricot verts
 
Lägg laxfilén på ett ugnssäkert fat. Krydda med flingsalt och pressad citron. Tillaga i ugnen på 175 grader, det tar ca 15 minuter. Koka under tiden blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg i smöret. Mixa till ett mos med en stavmixer. Koka haricot vertsen hastigt i lättsaltat vatten. Lägg upp och servera!
 
 

Tomatsoppa

Publicerad 2013-01-02 21:20:42 i Hälsa

 
Nytt år innebär för många av oss nya sundare vanor. Jag försöker tänka på att äta mycket grönsaker och frukt och minska ner på sötsaker.
 
Den här tomatsoppan är både nyttig och väldigt god!
 
Tomatsoppa:
 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 fpk krossade tomater med basilika
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2-3 msk honung
1/2 kruka basilika
salt och peppar
 
Hacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en gryta. Häll på de krossade tomaterna, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och låt puttra på medelvärme i ca 10 min. Hacka basilikan och blanda ner den tillsammans med honungen. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka till sist av den med salt och peppar.
 
De fina soppskålarna på bilden kommer från Rice och jag har köp dom på Broarne!
 

Gott nytt år!

Publicerad 2013-01-01 20:35:59 i



Ja då har det blivit år 2013! Mathias och jag firade in det nya året i Uppsala där vi bodde på hotell. Vi åt lyxig middag med hummer och oxfilé och drack margaritas, sen tittade vi på fyrverkerierna från slottsbacken. Och i morse vaknade vi upp till en härlig frukostbuffé!





Hoppas ni också hade ett bra nyår!



Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela