Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Jordgubbstårta

Publicerad 2012-07-31 19:57:19 i Tårtor

 
 
Det här är en jättegod tårta som passar perfekt på födelsedagskalaset! Rikligt med fyllning gör tårtan saftig och det blir fint och festligt att spritsa över grädden.
 
Jordgubbstårta med vanilj- och jordgubbsfyllning:
 
3 st tårtbottnar
3 liter jordgubbar
4 dl vaniljkräm
5 dl vispgrädde
4 tsk socker
 
Mixa 2 liter jordgubbar med 2 tsk socker. Bred jorgubbsfyllningen på den första tårtbottnen och bred sedan över ett lager med ca 2 dl av vaniljkrämen. Lägg på den andra tårtbottnen. Bred ytterligare ett lager med jordgubbs- och sedan vaniljfyllning. Lägg på locket och garnera tårtan genom att spritsa vispad grädde över den och toppa till sist med ett litet berg av skivade jordgubbar!
 

Kivik - Sommar 2012

Publicerad 2012-07-30 13:35:17 i Smultronställen

Hej allihop! Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera bloggen den här sommaren, ska verkligen försöka bättra mig! :) Sommaren har hittills mest bestått av jobb för min del, men vi har haft en semestervecka som vi spenderade nere på Österlen - närmare bestämt i Kivik! Där gick vi på Kiviks marknad, besökte musteriet och upplevde Skånes underbara natur. Här kommer lite bilder från en dag som vi spenderade i Ravlunda där får, hästar och kor gick fritt och betade. Mina småbröder flög drakar, vi gosade med djuren och åt nyrökt lamm i grillade mackor och drack hemgjord äppelmust!

 

Konfirmation

Publicerad 2012-07-10 22:51:06 i Kalas


I söndags var vi på min lillasyster Ellens konfirmation!
 
 
Hon var så fin och duktig i kyrkan! :)
 
 
Hemma hos mamma bjöds vi sedan på sommarbuffé med dubbelmarinerad fläskfilé, färskpotatissallad, västerbottenpaj med sparris, fetaost- och spenatpaj, sallad, basilikasås och hembakat surdegsbröd med brie.
 
 
Sedan bjöds det på ett dignande fikabord med jordgubbstårtor och makroner i fyra olika smaker! Vi rullade därifrån...
 

Provsmakat

Publicerad 2012-07-05 12:32:56 i Provsmakat

Blev så glad när jag såg att det hade kommit granatäpplekärnor till frysdisken, så att man kan äta granatäpple även när det inte är säsong och slippa pillandet med att få ut alla goda kärnorna. Men tyvärr blev jag besviken på innehållet, granatäpplekärnorna var både bleka och smaklösa... Trist! Håller mig till de färska i framtiden!
 

Kycklingsallad med halloumi och jordgubbar

Publicerad 2012-07-02 20:05:41 i Sallad

 
 
Nu på sommaren är det extra gott med sallader, och det här är en riktig favorit! En påse salladsmix, avokado, skivade jordgubbar, halloumi och kyckling. Denna gång serverat med färdigköpt pestovinägrett, brödpinnar och vattenmelon! Gott och alltid uppskattat :)

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela