Ingen helg utan dessert
Hemma hos oss försöker vi vara rätt nyttiga på vardagarna och bara nöja oss med kaffe efter maten och kanske lite frukt. Men på helgerna, då blir det oftast efterrätter både på fredagen och lördagen! Så också den här helgen.
Igår överraskade M med att laga fredagsmiddag, hemgjorda hamburgare med hemgjorda ugnsbakade pommes frites. Jättemysigt och gott! Till efterrätt gjorde jag pannacotta med mango och söta chokladlöv.
Pannacotta 4 port: (recept från gelésockerförpackningen)
4-5 dl vispgrädde eller mellangrädde (jag tycker att det blir bättre med 5 dl grädde för då blir den inte riktigt söt)
1 dl gelésocker
1 vaniljstång
Blanda grädde och socker i en kastrull. Skrapa ur en vaniljstång och lägg i "skrapet" och hela vaniljstången. Låt koka upp under omrörning. Låt koka i 30 sekunder. Ta ur vaniljstången. Häll över i 4 glas eller portionsformar. Låt stelna i kylskåp. Servera med frukt efter säsong.