En rejäl köttbit med kanske världens godaste sås
Vår middag igår som blev såå himla god.
Fick tag på fina och rejäla pepparbiffar på city gross. Tycker att de har riktigt bra kött där, stort utbud och bra kvalitet. Biffarna gneds in med salt och svartpeppar och bryntes sen (i vår nyinköpta gjutjärnspanna) i hälften smör och hälften olivolja. Sedan fick de åka in i ugnen med en stektermometer till de blev exakt 55 grader (medium rare), och sedan fick biffarna vila i folie ett litet tag för att värmen skulle bli jämnt fördelad och köttsaften "sätta sig" ordentligt.
Vår nya gjutjärnspanna :)
En favoritost som blev till en favoritsås!
Vitlökssås med boursinost:
2,5 dl mellangrädde
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 boursinostar
Koka upp grädden i en kastrull. Pressa i vitlöken. Häll i osten och rör om tills den har smält. Låt sjuda på svag värme tills såsen tjocknar, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ni måste prova denna, kan vara en av världens godaste och enklaste såser! :)