Tex-mex
Lycka!
Äntligen är praktikarbetet klart och inskickat, hela tre timmar innan deadline. Det var med både glädje och sorg som jag gick till min sista dag på praktiken i morse. Härligt att allt är tungt slit är över men tråkigt att lämna alla fina människor som jag har träffat.
För att fira detta lagade jag till en god tex-mex inspirerad middag med tacosoppa och quesadillas. Quesadillas är dubbla tortillabröd med fyllning i som man steker i en stekpanna. Osten fungerar som ett klister som håller ihop bröden.
Quesadillas med basilika, chili och mozzarella:
En förpackning tortillabröd
1 stor bit hel mozzarella
1 kruka basilika
1 liten röd chili
salt och peppar
Finhacka chilin och skär mozzarellan i tunna skivor. Fördela mozzarella, basilika, chili, salt och peppar över hälften av tortillabröden och lägg över den andra hälften av bröden som lock. Stek i en torr stekpanna på medelhög värme i några minuter på varje sida tills osten har smält. Skär upp i fjärdedelar och servera till exempel till en soppa eller som drinktilltugg.
Tacosoppa, 4 pers:
400 g köttfärs
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2-1 burk passerade tomater
ca 6-7 dl vatten
1 burk majs
1 påse tacokrydda
1 köttbuljongtärning
Hacka rödlöken. Fräs löken mjuk i en stekpanna utan att den tar färg. Häll sedan över i en kastrull eller gryta. Bryn köttfärsen, häll över tacokryddan. Häll sedan över i kastrullen eller grytan. Häll i tomater, vatten, buljong och pressad vitlök. Låt koka några minuter. Häll till sist ner majsen.
Kram på er!