Chiligrillad fläskfilé med melonsallad
Måndagens middag handlade om sommarsmaker som färskpotatis, melon och nektarin.
Chiligrillad fläskfilé:
1 fläskfilé
2 msk chilikrydda
1 msk paprikakrydda
1 msk vitlökspulver
3 tsk salt
Putsa fläskfiléen och gnid sedan in kryddorna i köttet. Grilla med termometer tills innertemperaturen är cirka 55 grader och låt sedan köttet vila i cirka 10 minuter. Då blir fläskfilén som saftigast och godast tycker jag.
Melonsallad:
1/2 påse machésallad
1/2 förpackning solrosskott
1/2 liten vattenmelon
1/2 galiamelon
Blanda allt och ringla gärna över lite olivolja och pressad citron
Kall sås:
Cirka 4 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
Chilikrydda
Salt
Citronsaft
1/2 kruka basilika, hackad
Blanda alla ingredienser och garnera gärna med lite basilika och ringla över lite olivolja.
Grillade nektariner:
Dela nektarinerna och lägg på grillen eller i grillpanna. Någon minut räcker. Strö över lite flingsalt och pressa över lite citron. Jättegott som tillbehör till allt grillat.