Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Krämig kyckling- och spenatlasagne, pesto på tub och en gammal goding till efterrätt

Publicerad 2010-11-21 15:29:29 i Kyckling



Hej på er! Hoppas att ni har haft en skön helg. Här kommer lite bilder på lördagens middag. Jag var dock lite dålig på att komma ihåg att fota så allt kom tyvärr inte med på bild...

Till fördrink gjorde jag en drink med mousserande vin, brämhults apelsinjuice med krossad mango (Har ni provat den? Hur god som helst!!) och fruktköttet från passionsfrukt. Gott! Hälften hälften med vin och juice och en halv passionsfrukt i varje glas var lagom. Som drinktilltugg hade vi crostini med pesto. Coop har dessa smarta tuber med pesto för en billig penning om man inte orkar eller har tid att göra egen.

Till varmrätt lagade jag en rätt som jag läste om i allt om mat för ett par år sedan och som har fastnat i minnet. Det var en riktigt god och krämig lasagne med kyckling och spenat. Jag använde mig av allt om mat:s recept rakt av förutom att jag hade västerbottenost i istället för prästost. Tyvärr så glömde jag att fota lasagnen så ni får istället hålla tillgodo med denna urtjusiga bild från alltommat.se.


Krämig kyckling- och  spenatlasagne Receptbild - Allt om Mat
bild: alltommat.se

Krämig kyckling- och spenatlasagne:

3 st kycklingfiléer
 
1 msk olivolja + i tsk  
2 tsk grillkrydda  
350 g färsk spenat  
3 dl vispgrädde  
2 dl vitt vin, torrt  
250 g färska lasagneplattor  
3 dl prästost, riven  
2 dl parmesanost, riven
 

Skär kycklingen i smala strimlor. Fräs strimlorna i 1 msk olja ca 5 min. Strö över grillkryddan. Lägg upp på ett fat så länge. Fräs spenaten i 1 tsk olja under omrörning ca 3 min tills all vätska kokat in. Koka ihop grädde och vin i en kastrull ca 5 min.  Sätt ugnen på 225º. Häll lite vinsås i bottnen på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med kyckling, spenat, prästost och vinsås i formen. Häll vinsås överst och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Till lasagnen hade vi vitlöksbröd och en sallad med avokado och granatäpple.



Till efterrätt blev det en gammal goding: Marängsviss. Vi provade Arlas nya produkt, smaksatt grädde med choklad. Den var god men det är ju lika lätt att ha i lite kakao i grädden själv. Hittade även söta små maränger i mini format :)



Har ni ätit någonting gott i helgen? :)

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2010-11-22 22:25:14

Åh vad gott allt ser ut!:) Vi hade fredagsmys med tacos, barnens ständiga favoriträtt, och i lördags blev det middag på restaurang :)

Postat av: wanda

Publicerad 2010-11-22 22:47:18

Gott med kycklinglasagne! Och marängswiss slår ju aldrig fel.



Vi fick supersmarrig pasta hos Sandra i lördags! Créme fraiche-baserad sås med lax och räkor, saffran, soltorkade tomater och massa massa fetaost! Fantastiskt gott! Till fördrink bjöd hon på en egen whiskey sour, men tranbärsjuice, hallonsoda och lime. Smaskens :) Synd att du inte kunde hänga med!!

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-11-23 00:16:54

Ja jag har ätit massa gott i helgen, jag var ju hos dig;)

Tack för en underbar lördagskväll!

PUSS&KRAM

Postat av: Mia

Publicerad 2010-11-23 13:46:25

Hej Emelie, hittade den här bloggen av en händelse. Snacka om imponerad, hur proffsigt som helst! Hel kul! Må gott!

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-11-23 14:00:44

Vad kul Mia! Tack så mycket:) Må så gott du med! Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela