Krämig kyckling- och spenatlasagne, pesto på tub och en gammal goding till efterrätt

Hej på er! Hoppas att ni har haft en skön helg. Här kommer lite bilder på lördagens middag. Jag var dock lite dålig på att komma ihåg att fota så allt kom tyvärr inte med på bild...
Till fördrink gjorde jag en drink med mousserande vin, brämhults apelsinjuice med krossad mango (Har ni provat den? Hur god som helst!!) och fruktköttet från passionsfrukt. Gott! Hälften hälften med vin och juice och en halv passionsfrukt i varje glas var lagom. Som drinktilltugg hade vi crostini med pesto. Coop har dessa smarta tuber med pesto för en billig penning om man inte orkar eller har tid att göra egen.
Till varmrätt lagade jag en rätt som jag läste om i allt om mat för ett par år sedan och som har fastnat i minnet. Det var en riktigt god och krämig lasagne med kyckling och spenat. Jag använde mig av allt om mat:s recept rakt av förutom att jag hade västerbottenost i istället för prästost. Tyvärr så glömde jag att fota lasagnen så ni får istället hålla tillgodo med denna urtjusiga bild från alltommat.se.

bild: alltommat.se
Krämig kyckling- och spenatlasagne:
3 st kycklingfiléer |
|
1 msk olivolja + i tsk | |
2 tsk grillkrydda | |
350 g färsk spenat | |
3 dl vispgrädde | |
2 dl vitt vin, torrt | |
250 g färska lasagneplattor | |
3 dl prästost, riven | |
2 dl parmesanost, riven |
Till lasagnen hade vi vitlöksbröd och en sallad med avokado och granatäpple.

Till efterrätt blev det en gammal goding: Marängsviss. Vi provade Arlas nya produkt, smaksatt grädde med choklad. Den var god men det är ju lika lätt att ha i lite kakao i grädden själv. Hittade även söta små maränger i mini format :)

Har ni ätit någonting gott i helgen? :)