Frittata med bacon och ruccola
Frittata är en omelett som görs i ugnen och ofta innehåller kokt potatis och det man har i kylen i grönsaksväg. Perfekt mat att göra av rester! Här om dagen gjorde jag en variant med knaprigt bacon, ruccola, lök och paprika.
Frittata med bacon och ruccola:
8 ägg
ca 2-3 dl mjölk
1 dl parmesanost
2 paket bacon
1 gul lök
1 röd paprika
1/2 påse ruccola
4 kokta potatisar
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Hacka lök och paprika och skär den kokta potatisen i bitar. Fräs lök och paprika mjuka i en stekpanna, släng sedan ner potatisen i pannan och låt den få lite färg. Vispa ihop äggen med mjölk och riven parmesanost. Fördela bacon, grönsaker och potatis i en ugnsform eller en stekpanna som går bra att ha i ugnen. Häll över äggblandningen. Grädda i ugnen tills äggen har stelnat (glömde ta tid men det var kanske 15-20 minuter...) på 200 grader.