Pannacotta med hallonsirap
En riktigt, riktigt god dessert!
Pannacotta:
6 port
1 1/4 dl gelésocker
6 dl vispgrädde
1 vaniljstång
Blanda gelésocker, vispgrädde och frön från en vaniljstång i en kastrull. Koka upp och låt koka i en halv minut. Häll upp i glas och låt stelna minst någon timme i kylskåp.
Hallonsirap:
1 dl strösocker
225 g frysta hallon
Häll sockret i en kastrull och låt smälta. När sockret blir gyllenbrunt (ska inte brännas) och nästan har smält, häll i hallonen. De frysta hallonen gör att sockret stelnar men det smälter snart igen. Koka under omrörning i ca 10 minuter. Sila bort kärnorna genom en sil. Låt svalna helt. Häll sirapen på pannacottan vid servering. (Inspirationen till receptet på hallonsirap kommer härifrån.)
Mums! Detta borde ni verkligen prova!!