Ananaspaj till syster
Igår opererades min fina kära lillasyster för ett hjärtfel. Allting gick bra med det blev en lång dag på sjukhuset. I stället för att ta med en blomma så bakade jag hennes favoritpaj och tog med. Det blev väldigt uppskattat efter många timmar utan att få äta något...
Den här pajen är bland det första jag bakade själv och den har jag bjudit min familj på många gånger. Den syrliga creme fraichen ihop med den söta ananasen är en oslagbar kombo!
Ananaspaj:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl creme fraiche (det går bra med lätt också)
1 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 stor burk med ananasringar i lag
Blanda ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform och låt stå i kylen medan du gör fyllningen. Häll av ananasen och skär i mindre bitar. Blanda ihop övriga ingredienser till fyllningen. Lägg ananasen i pajskalet och fyll på med creme fraiche blandningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, 200 grader. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.