Kryddiga kycklingklubbor med couscoussallad och två röror
I lördags åt vi den här enkla och goda maten. Jag hittade kycklingklubbor på extrapris, 1 kg för ynka 15 (!) kronor. Kycklingklubborna kryddade jag och stekte sedan i ugnen på hög värme så att skinnet blev riktigt krispigt. Som tillbehör hade vi gjort tzatsiki, hummus och coscoussallad med aprikoser, rostade solrosfrön och persilja.
Kryddiga kycklingklubbor:
4 pers
4 stora kycklingklubbor eller 8 mindre
1 tsk paprikakrydda
1 tsk spiskummin
1 krm chilipeppar
1 krm curry
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
1 msk pressad citron
Lägg den tinade kycklingen i en ugnsform Blanda ihop kryddorna och strö över kycklingen. Ringla över olivolja och pressa över citronsaft. Ställ formen ganska högt upp i ugnen och ugnsstek i ca 20-30 min (beroende på storlek på kycklingen), 225 grader. Kycklingen är klar när den är helt genomstekt och skinnet har blivit riktigt krispigt.
Couscoussallad med aprikoser, solrosfrön och persilja:
Koka couscousen efter anvisningarna på förpackningen. Rosta solrosfrön i en stekpanna. Skär eller klipp torkade aprikoser i små bitar. Hacka persilja. Blanda ihop allt och servera ljummen.
Hummus:
1 burk kikärtor, 400 g
1 vitlökskyfta
1/2 tsk spiskummin
1 msk pressad citron
ca 4 msk olivolja (tillsätt mer om röran blir för tjock)
1 msk tahini
salt och peppar
Skölj kikärtorna och lägg över i en bunke. Lägg i vitlöksklyftan tillsammans med kikärtorna och mixa med en mixerstav tills det blir en slät röra. Tillsätt övriga ingredienser och mixa lite till. Klart! Superlätt och supergott!