Pasta Carbonara
Ikväll har vi myst med god pasta och lite gott vin! Vi firade helg redan idag för imorgon bitti ska jag åka till Karlstad och hälsa på syster Josefin över helgen. Det ska verkligen bli jättemysigt! :)
Pasta Carbonara är nog faktiskt den rätt som vi äter oftast här hemma. Vi brukar variera oss rätt mycket annars men detta är en riktig favoriträtt som återkommer ofta för att den går så snabbt att laga och smakar så gott!
Pasta Carbonara:
4 pers
400 g spagetti
3 paket bacon
1 gul lök
2,5 dl mellangrädde
2 dl riven parmesanost
Salt och svartpeppar
4 äggulor
Stek baconen knaprig och häll av det överblivna fettet. Lägg i löken och låt stekas mjuk på svag värme. Koka pastan. När löken blivit mjuk, häll över grädden och låt koka upp. Häll av pastan och blanda ihop med såsen. Salta och peppra. Lägg upp på tallrikar. Toppa med parmesanost och servera äggulor till, gärna i sitt eget skal.
Nu ska vi fortsätta myskvällen med lite film och några godisbitar (från vår fina godiskaktus). Hoppas att ni får en jättebra helg så hörs vi när jag kommit tillbaka från Karlstad!