Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Polentan blev en hit!

Publicerad 2011-10-30 18:54:10 i Tillbehör



I veckan provade vi att äta polenta för första gången och det kommer vi definitivt att göra igen för det var riktigt gott!

Polenta är små gryn som framställs av majskornets kärna och innehåller mycket fibrer, sammansatta kolhydrater och mineraler samt en del omättade fettsyror, proteiner, aminosyror och vitaminer. Polentan kokas till en fast gröt som får stelna. Sedan är det bara att skära polentan i bitar och steka eller grilla!

Till polentan åt vi baconlindad kycklingfilé med en tomatsås och tomat och mozzarellasallad.

Stekt polenta:

4 pers

1 liter vatten
3 dl polentagryn (saltå kvarn ex.)
1 buljongtärning, grönsaks eller höns
2 msk olivolja
lite salt och peppar

Olivolja till smörjning av formen och att steka i

Koka upp vattnet med buljongen, oljan, salt och peppar. Häll i polentagrynen i det kokande vattnet och sänk sedan värmen. Koka under omrörning i cirka 5 minuter. Smörj under tiden en form, ca 20¤20 cm. Bred ut polentagröten i formen och låt stelna. Skär sedan bitar av polentan och stek i olivolja och ev. smör på hög värme, ett par minuter på varje sida.

 

Kommentarer

Postat av: wanda

Publicerad 2011-10-31 00:03:33

Men vadå hur smakar det då?! :P

Postat av: Emelie - Mitt lilla kök

Publicerad 2011-10-31 10:09:11

Väldigt svårt att beskriva! Själva polentan smakar egentligen inte så mycket utan kryddor men den har en väldigt len och god konsistens... Du måste prova helt enkelt!! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela