Saffran och chilimarinerade kycklingspett och sötpotatissallad med fetaost och valnötter
Hej allihop! Hoppas ni har en bra tisdag så här långt! Min dag spenderas med näsan i skolböckerna men jag tänkte i alla fall titta in här en snabbis för att uppdatera med ett litet men gott middagstips! Nu: Back to schoolwork...
Saffran och chilimarinerade kycklingspett:
4 port
4 st kycklingfiléer
1 dl olivolja
2 tsk sambal oelek
2 msk japansk soja
1 kuvert saffran
salt och peppar
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Dela kycklingfiléerna i halvor på längden och lägg i marinaden. Låt stå och dra i minst en halvtimme. Trä upp kycklingen på spett. Grädda spetten i ugnen ca 15 min, 200 grader.
Sötpotatissallad med fetaost och valnötter:
4 port
4 normalstora sötpotatisar
1 påse ruccola
1 fpk fetaost
1 dl hackade valnötter
pressad citron
olivolja
salt och peppar
Skala sötpotatisarna och skär i stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 20-30 min (beroende på storlek och ugn). Lägg över i en skål och låt svalna något. Blanda i ruccola, smulad fetaost och valnötter. Pressa över lite citron och ringla över olivolja. Salta och peppra. Servera till kycklingspetten.