Vitlöksstekt kyckling med pistou och grillade grönsaker
1 st Citron
1 st Fänkål
4 st Kycklingfilé
4 st Majskolvar
700 g Potatis
50 g Riven Västerbottensost
1 st Rödlök
3 st Vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Torkad oregano
Torkad timjan
Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba och dela ca 700 g potatis och lägg på en ugnsplåt. Skär 2 pkt majskolvar (tinade) i stubbar och skär 1 fänkål i mindre bitar. Klyfta 1 rödlök och skiva2/3 citron. Lägg allt på en plåt och ringla över lite olivolja. Krydda med 1 tsk torkad timjan, 1 tsk torkad oregano och 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen i 25-30 minuter. Stek ca 600 g kycklingfilé i olivolja med 3 vitlöksklyftor (halverade). Krydda med salt och svartpeppar. Låt steka 2-3 minuter per sida. Lägg över kycklingen och vitlöken i en ugnsfoem. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och tillaga längst ner i ugnen i ca 15 minuter. Pistou: Mixa 1 kruka basilika, 3 msk olivolja, 1 vitlöksklyfta (pressad) och 50 g riven västerbottenost till en slät röra med en stavmixer. Smaka av med juice från ca 1/3 citron och 1 krm salt. Skär kycklingen i tunna skivor och servera med rostad potatis, grönsaker och pistou.