Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Middagstips från arkivet

Publicerad 2013-04-17 10:30:00 i

Om ni inte har provat det här receptet så gör det - det är en riktig favorit!
 
Citron och timjanmarinerad kycklingfilé:

 

4 kycklingfiléer 2 citroner (saft+skal)

1 kruka timjan (hackad)

1 dl japansk soja

salt och peppar

olivolja till stekning

 

Lägg kycklingfiléerna i en skål och blanda ner citron, soja, timjan, salt och peppar. Stek kycklingen i några minuter på varje sida tills den är genomstekt (jag stekte dem i en grillpanna). Stora kycklingfiléer kan med fördel delas på längden i två delar så blir de klara snabbare och kan suga åt sig mer av marinaden!

 

Servera gärna med klyftpotatis och rödbetor med fetaostkräm, balsamico och rostade solroskärnor som på bilden!

Fetaostkräm:

 

1 paket fetaost

2 msk creme fraiche

salt och peppar

1 msk olivolja

 

Smula fetaosten i en skål och mosa ihop med creme fraiche och kryddor, och rör till sist ner lite olivolja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela