När vår mamma fyllde år förra veckan så hade min lillasyster Ellen bakat en såå himla god morotskaka, och receptet som kommer från Leila har ni här! Morotskaka: 3 ägg3 dl strösocker3 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker3 tsk bakpulver1 1/2 tsk malen kanel1 tsk malen kardemumma1/2 tsk malen ingefära1 nypa salt1 1/2 dl solrosolja4 1/2 dl rårivna morötter Frosting: 60 g mjukt smör4 dl florsocker1 tsk vaniljsockerSkal av 1 lime100 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter.