Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Laxfilé med blomkålsmos och haricot verts

Publicerad 2013-01-07 17:33:54 i Fisk och skaldjur

 
En god och hälsosam rätt som är klar på 20 minuter!
 
Laxfilé med blomkålsmos och haricot verts:
 
4 port
 
500 g laxfilé
flingsalt
1 citron
 
1 stort blomkålshuvud
1 msk smör
 
4 nävar haricot verts
 
Lägg laxfilén på ett ugnssäkert fat. Krydda med flingsalt och pressad citron. Tillaga i ugnen på 175 grader, det tar ca 15 minuter. Koka under tiden blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg i smöret. Mixa till ett mos med en stavmixer. Koka haricot vertsen hastigt i lättsaltat vatten. Lägg upp och servera!
 
 

Kommentarer

Postat av: emelie

Publicerad 2013-01-10 09:19:33

Blomkålsmos lät gott, det måste jag prova att laga i helgen. Hur kryddar du moset?

Svar: Faktiskt inget mer än att koka blomkålen i lättsaltat vatten och med en smörklick, tyckte inte det behövdes nåt annat. Men annars lite salt och peppar bara :)
Emelie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela