Tips!

Byt ut vattnet mot tomatjuice nästa gång du kokar couscous, det ger både en god smak, fin färg och nyttiga vitaminer!
Här är tomatcouscousen blandad med grönsaker och fetaost och serverad till kycklingfilé med avokadocréme.
Vaniljpannacotta med varma hjortron:
4 st
5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker multi
1 vaniljstång
3 dl frysta hjortron
ca 2 msk strösocker
Blanda gelésocker, vispgrädde och frön från en vaniljstång i en kastrull. Koka upp och låt koka i en halv minut. Häll upp i portionsformar och låt stelna minst någon timme i kylskåp. Lägg hjortron och socker i en liten kastrull och värm på medelvärme tills hjortronen är helt varma, mosa hjortronen med en gaffel. Låt svalna något. Toppa pannacottan med hjortronen och dekorera eventuellt med en physalis.
Pannacottan fick den fina formen med hjälp av mina nya pannacottaformar :)
Idag har jag fått hem ett roligt paket, men jag berättar mer om det senare. Nu bjuder jag istället på ett fantastiskt gott recept på den indiska linsgrytan vi åt idag!
Daal:
1 stor |
3-4 st |
1 st |
1,5 msk |
1/2 dl |
2 st |
2 tsk kardemumma |
2 tsk koriander, torkad 2 tsk spiskummin |
500 gram passerade tomater |
1 burk |
4-5 msk kycklingfond 1 msk flytande honung |
3 dl |
hackad persilja eller koriander till servering |
150 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl lätt creme fraiche
1 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 stor burk med ananasringar i lag
Hallonswirl:
3 dl frysta hallon
Blanda ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform och låt stå i kylen medan du gör fyllningen. Häll av ananasen och skär i mindre bitar. Blanda ihop övriga ingredienser till fyllningen. Lägg ananasen i pajskalet och fyll på med creme fraiche blandningen. Lägg de frysta hallonen i en liten kastrull och koka upp på medelvärme. Mosa hallonen med t.ex. en potatisstöt eller en gaffel. Ringla över hallonsåsen över pajen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, 200 grader. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.