Ananaspaj med hallonswirl

En paj till påskfirandet kanske?
Ananaspaj med hallonswirl:
150 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl lätt creme fraiche
1 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 stor burk med ananasringar i lag
Hallonswirl:
3 dl frysta hallon
Blanda ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform och låt stå i kylen medan du gör fyllningen. Häll av ananasen och skär i mindre bitar. Blanda ihop övriga ingredienser till fyllningen. Lägg ananasen i pajskalet och fyll på med creme fraiche blandningen. Lägg de frysta hallonen i en liten kastrull och koka upp på medelvärme. Mosa hallonen med t.ex. en potatisstöt eller en gaffel. Ringla över hallonsåsen över pajen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, 200 grader. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.