Pasta pomodore med mozzarella och italienska köttbullar

Detta är en god pastarätt som går snabbt att slänga ihop! Den fina direktimporterade parmesanosten var inspiration till köttbullarna.
Italienska köttbullar:
ca 500 g köttfärs
1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
ca 100 g parmesanost
1 kruka basilika
salt och peppar
Riv parmesanosten, finhacka löken och hacka basilikan. Blanda ihop allt och rulla till ganska stora bollar. Stek runt om i lite olivolja och låt dem sedan grädda färdigt i ugnen (200 grader i kanske 10 minuter).
Till pastan kokade jag en god tomatsås (med krossade tomater, kycklingbuljong, balsamico, honung, citron, salt och peppar) och rörde ner i pastan tillsammans med bitar av mozzarella som smälte och gjorde pastan härligt seg och trådig.

Den här pastan köpte jag i skolan faktiskt. Det är en tjej som ibland har försäljning av diverse lite annorlunda och ekologiska produkter. Till den här rätten använde jag chilipastan och den var jättegod och med en tydlig smak av chili!