Gnocchigratäng med tomat, mozzarella och basilika
Godkväll! Hoppas allt är bra med er! Här hemma pågår förberedelserna för fullt inför cateringen imorgon! :)
Dagens middag blev en riktig höjdare som jag verkligen vill tipsa om! Snabbt, smidigt och framförallt jättegott!
Gnocchigratäng:
2 paket färsk gnocchi (potatispasta)
2 burkar krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
250 g mozzarella
1 msk socker
salt och peppar
Hacka löken och finhacka vitlöken. Fräs mjuk i lite olivolja i en kastrull. Häll över tomaterna och koka upp med socker och kryddor. Lägg i gnocchin i tomatsåsen och låt koka tills den är nästan klar. Hacka basilikan och rör ner. Häll upp hälften i en ugnsform. Lägg över hälften av mozzarellan. Häll upp andra hälften och toppa med resten av mozzarellan. Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter, 225 grader.
Vi åt gratängen tillsammans med kyckling och gröna sojabönor (edamame). Om ni inte har provat sojabönor så tycker jag verkligen att ni ska göra det, de är jättegoda och en bra proteinkälla! Ringla gärna över lite olivolja och smula över lite flingsalt.
Gott!