Jag har vunnit pris!!
Oj oj så glad jag blev när jag ikväll som vanligt kikade in hos Victoria på favoritbloggen Matplatsen, och såg att jag hade vunnit ett presentkort värt 300 kr på parmesanost!! Det var en tävling där man skulle skicka in sitt bästa recept innehållande parmesanost i samarbete med Zeta, och jag vann med mitt recept på Skaldjursrisotto! KUL!!! :)

Bjuder här på receptet igen kvällen till ära!! :) Och nu måste ni verkligen prova detta!!
Skaldjursrisotto 4 port:
ca 4-5 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk olivolja
2 dl arborioris
ca 1 tsk salt
ca 2 krm svartpeppar
3 dl vitt vin
4 dl vatten
3 msk hummerfond på flaska
1 knippe sparris, i bitar
500 g räkor med skal, skalade
ca 12 st pilgrimsmusslor, färska eller frysta som tinats
2 dl färskriven parmesanost + lite extra att riva över på toppen
Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en gryta eller djup stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt vin, vatten och hummerfond. Låt koka upp och sjud på svag värme tills risotton är klar, ca 20 min. Rör om ibland och späd eventuellt med mer vätska om det behövs. Blanda mot slutet ner sparrisen. Blanda sedan ner parmesanosten så att risotton blir krämig! Avsluta med att blanda ner räkor och toppa med smörstekta pilgrimsmusslor och riven parmesanost! Såå gott!! :)

Bjuder här på receptet igen kvällen till ära!! :) Och nu måste ni verkligen prova detta!!
Skaldjursrisotto 4 port:
ca 4-5 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk olivolja
2 dl arborioris
ca 1 tsk salt
ca 2 krm svartpeppar
3 dl vitt vin
4 dl vatten
3 msk hummerfond på flaska
1 knippe sparris, i bitar
500 g räkor med skal, skalade
ca 12 st pilgrimsmusslor, färska eller frysta som tinats
2 dl färskriven parmesanost + lite extra att riva över på toppen
Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en gryta eller djup stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt vin, vatten och hummerfond. Låt koka upp och sjud på svag värme tills risotton är klar, ca 20 min. Rör om ibland och späd eventuellt med mer vätska om det behövs. Blanda mot slutet ner sparrisen. Blanda sedan ner parmesanosten så att risotton blir krämig! Avsluta med att blanda ner räkor och toppa med smörstekta pilgrimsmusslor och riven parmesanost! Såå gott!! :)