Kyckling och spenatpaj med curry
Den här goda pajen åt vi för några dagar sedan!
Kyckling och spenatpaj med curry:
1 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
125 g smör
1-2 msk vatten
3 kycklingfiléer
1/2 dl olivolja
2 msk curry
salt och peppar
4 schalottenlökar
70 g färsk spenat
3 ägg
1 dl creme fraiche
3 dl mjölk
salt och peppar
2 dl riven ost
Marinera kycklingen i olivolja, curry, salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop pajdegen med rågmjöl, vetemjöl, smör och vatten. Tryck ut i en pajform. Gratinera kycklingfiléerna hela i ugnen i ca 15-20 min eller tills de är helt genomstekta. Hacka löken och fräs den mjuk i olja. När löken är klar, lägg i spenaten och fräs i några minuter. Dela kycklingen i mindre bitar. Fördela kycklingen i pajskalet. Häll spenaten och löken över. Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, salt och peppar och häll över. Toppa med riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, 200 grader.
Pajskal fyllt med kyckling marinerad i curry, spenat och lök.