Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Skåprensning

Publicerad 2011-03-18 10:43:11 i PastaIgår fick jag leta långt in i kylskåpet för att hitta ingredienser till middagen. Desto mer tillfredsställande känns det när man lyckas knåpa ihop en god middag av mat man inte ens visste om att man hade. Det är också extra skönt att slippa handla så här i slutet av månaden :) Och så slipper mat bli dålig och slängas! Så när ni inte tror att ni har någon mat hemma, titta en extra gång i kylskåpet och ha lite fantasi! :)

Skåprensnings-pasta:

Öppna kylskåpet och se vad som finns där. Kanske hittar ni som jag ett par paket bacon, en gul lök, en halvmjuk rödlök, en vitlöksklyfta, ett par tomater, några soltorkade tomater i botten av en burk, en bit småtorr parmesanost och en halv burk pesto. Hittar ni dessutom lite pasta i skafferiet så är lyckan gjord.

Stek baconen tills den börjar blir krispig. Häll av fettet. Hacka gul lök och vitlök och häll i samma stekpanna. Strimla de soltorkade tomaterna och hacka tomaterna och rödlöken. Koka pastan. Blanda pastan med peston och sedan med alla övriga ingredienser. Riv till sist över lite parmesanost!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela