Polentan blev en hit!
I veckan provade vi att äta polenta för första gången och det kommer vi definitivt att göra igen för det var riktigt gott!
Polenta är små gryn som framställs av majskornets kärna och innehåller mycket fibrer, sammansatta kolhydrater och mineraler samt en del omättade fettsyror, proteiner, aminosyror och vitaminer. Polentan kokas till en fast gröt som får stelna. Sedan är det bara att skära polentan i bitar och steka eller grilla!
Till polentan åt vi baconlindad kycklingfilé med en tomatsås och tomat och mozzarellasallad.
Stekt polenta:
4 pers
1 liter vatten
3 dl polentagryn (saltå kvarn ex.)
1 buljongtärning, grönsaks eller höns
2 msk olivolja
lite salt och peppar
Olivolja till smörjning av formen och att steka i
Koka upp vattnet med buljongen, oljan, salt och peppar. Häll i polentagrynen i det kokande vattnet och sänk sedan värmen. Koka under omrörning i cirka 5 minuter. Smörj under tiden en form, ca 20¤20 cm. Bred ut polentagröten i formen och låt stelna. Skär sedan bitar av polentan och stek i olivolja och ev. smör på hög värme, ett par minuter på varje sida.