Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Svamprisotton som blev svamppasta...

Publicerad 2011-10-04 17:51:58 i Pasta



I fredags var det meningen att vi skulle äta svamprisotto med parmaskinka och ruccola, men tydligen så hade risottoriset tagit slut så det blev till att tänka om. Ingredienserna fick istället omvandlas till en smarrig svamppasta, och vi blev inte särskilt besvikna över det! :)

Pasta med svamp, parmaskinka och ruccola:

2 pers

2 port spagetti
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 dl färsk svamp, t.ex. kantareller och trattkantareller
2 dl vitt vin
3 dl mellangrädde
salt och peppar

minst 12 skivor parmaskinka, ruccola och riven parmesanost till servering

Hacka schalottenlöken och finhacka vitlöken. Stek på svag värme i lite olivolja tills löken börjar bli mjuk. Dra upp värmen, lägg i svampen och stek tills den tappat den mesta vätskan och minskat till ca hälften i storlek. Häll över vinet och låt reducera till ca hälften, det tar bara några minuter. Slå över grädden och krydda med salt och peppar. Koka pastan men behåll lite tuggmotstånd. Blanda sedan ner pastan i såsen. Lägg upp på tallrikar och toppa med parmaskinka, ruccola och riven parmesanost!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela