Gotländsk saffranspannkaka
Så här gott kvällsfika åt vi för några dagar sedan! Saffranspannkaka tar lite tid att göra men det är jättelätt, och det är definitivt värt besväret. Perfekt som lunch eller mellanmål! Vi åt den med Maries goda plommonsylt och vaniljkesella.
Receptet kommer från Per Moberg!
Gotländsk saffranspannkaka:
2 dl grötris
4 dl vatten
0.5 tsk salt
1 l mjölk
2 st ägg
1 dl hackad mandel
1 dl strösocker
1 pkt saffran
Koka riset i saltat vatten ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och koka ytterligare i 45 minuter under omrörning på svag värme. Låt gröten svalna något. Blanda i ägg, saffran, socker och mandel. Blanda runt och häll upp i en cirka 20 cm stor ugnsfast form. Grädda i 200 grader i 20-30 minuter. Servera med vispad grädde och sylt.