Falukorv i ugn med mozzarella och tomatsallad med edamamebönor


Ett gott måndags-middagstips! :)
Falukorv i ugn med mozzarella och tomatsallad med edamamebönor:
4 port
1 falukorvsring
1 boll mozzarella
6 potatisar
1 ask frysta edamamebönor (t.ex. garant)
1/2 rödlök
1 ask små tomater
salt och peppar
Skär snitt i falukorven och krydda den med lite salt och peppar. Lägg i en ugnsform. Skär potatisen i klyftor och lägg bredvid falukorven. Grädda i ugnen i 20-25 minuter, 200 grader. Koka under tiden upp vatten och edamamebönor i en kastrull. När det börjar koka är bönorna klara. Hacka rödlöken och skiva tomaterna och blanda med bönorna i en skål. Skiva mozzarellan tunnt. Lägg en skiva i varje snitt på falukorven och grädda ytterligare ca 5 minuter. Häll tomat och bönsalladen i mitten av falukorven och servera!