Lövbiffsgratäng
Det här receptet har varit bokmärkt en längre tid för testlagning och nu blev det äntligen av, och tur det för det blev precis lika gott som jag hoppades. Receptet har jag hittat på den här fina bloggen som är en av mina favoriter! Här kommer det men med några små ändringar.
Lövbiffsgratäng:
Gratäng:
ca 400 g lövbiff
3 msk japansk soya
3 msk oxfond med rödvin
1 pressad vitlöksklyfta
150 g färska champinjoner
1 strimlad purjolök
1 hackad röd paprika
Sås:
4 dl grädde
1 msk mjöl till redning
ca 150 g ädelost
svartpeppar
lite salt
Strimla lövbiffen och marinera den i soya, fond och pressad vitlök. Hacka purjo och paprika, och skiva svampen. Fräs sedan på grönsakerna + svampen i en stekpanna och häll sedan över i en ugnsform. Koka upp grädden. Blanda mjölet med en skvätt kall grädde och rör sedan ner i den varma grädden. Låt koka upp. Smula ner osten och krydda med peppar och lite salt (osten är salt i sig). Häll sedan det marinerade köttet över grönsakerna och avsluta med såsen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter, 200 grader. Servera med ris och sallad.
Gott!