Mitt lilla kök

mat att må bra av!

Dagens middagstips - Biff Rydberg

Publicerad 2013-08-12 18:42:06 i Kött

 
Den här klassiska rätten är så otroligt god, passa på att bjuda någon som du tycker om på middag!
 
Biff Rydberg:
 
2 pers
 
300 g oxfilé
5 normalstora potatisar
1 stor gul lök eller 2 små
 
salt och peppar
persilja
 
Tärna oxfilé och potatis i lagom stora mumsbitar. Hacka löken grovt. Förkoka potatisen tills den precis börjar mjukna och stek den sedan i smör. Stek under tiden löken mjuk i en annan stekpanna. Fräs till sist hastigt på oxfilén på hög värme, den ska vara lite rosa i mitten. Lägg upp i tre olika högar på tallriken och toppa med hackad persilja och en äggula. Servera med en dijonsås!
 
Dijonsås:
 
2 dl creme fraiche
1/2 - 1 msk dijonsenap
salt och peppar
 
Blanda ihop och värm i en kastrull. Servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emelie

Varmt välkommen in till mitt lilla kök!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela